Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 6:00

De rechtbank Oost-Brabant zal de rechtszaak tegen politiemol Mark M. en zijn medeverdachte Marc S. pas in mei 2017 behandelen.

Voor het proces in het paleis van justitie in Den Bosch worden dan vijf dagen uitgetrokken.

Rechtszaak
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de rechtszaak pas over een jaar op de rol staat. De advocaten Jan Hein Kuijpers en Marcel Heuvelmans, die M. en S. bijstaan, zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het vervolgtraject. Dat meldt De Limburger.

Voorschot
Voor Heuvelmans is het klip-en-klaar dat de verdachten niet tot de inhoudelijke zitting in voorarrest kunnen blijven. "Zij zitten nu al acht maanden vast. De voorlopige hechtenis is niet bedoeld om een voorschot te nemen op een eventuele straf."

Arrestatie
Weertenaar M. werkte van 2009 tot zijn arrestatie in 2015 bij de politie. Daar had hij toegang tot vertrouwelijk informatie, die hij tegen betaling zou hebben doorgegeven aan criminelen. Zijn advocaat was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

Tevergeefs
De raadslieden zullen de rechtbank er woensdag, tijdens een nieuwe tussentijdse zitting, ongetwijfeld van proberen te overtuigen dat hun cliënten nu wel uit de cel moeten. Dat deden ze in april ook al; toen tevergeefs.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol
Undercoveragenten gingen op vakantie met politiemol
'Vluchtgevaar politiemol Mark M. vanwege vals paspoort'
ANP
Politiemol Mark M. komt vrij
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen