Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak tbs-behandeling viervoudig moordenaar uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 6:00

De rechtszaak over de tbs-verlenging van moordenaar Paul S. uit Kerkrade is voor de tweede keer uitgesteld.

Het onderzoek naar de oud-marinier is nog niet klaar.

Onbegeleid verlof
In december was er al eens een zitting gepland, maar ook toen kon de rechter de zaak niet behandelen. Een jaar geleden bepaalde de rechter dat Paul S. nog niet met onbegeleid verlof mag. Rond deze tijd zou het verzoek door deskundigen opnieuw worden beoordeeld, maar die rapporten zijn nog niet klaar.

Lees ook: Tbs-behandeling viervoudig moordenaar één jaar verlengd

20 jaar
Paul S. vermoordde in 2003 zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie. Hij kreeg daarvoor 20 jaar cel en tbs. Marlies Heuts, wiens zus door de oud-marinier om het leven werd gebracht, volgt de zaak nog altijd op de voet.

Teleurstellend
Ze vindt dat het lang duurt. "Je leeft er toch telkens naartoe en dan is het toch teleurstellend dat het niet doorgaat omdat rapporten niet klaar zijn. Misschien zijn ze extra voorzichtig door recente ontsnappingen van tbs'ers", vertelt Marlies aan L1.

Er is nog geen nieuwe datum voor de zitting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen