Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak Prime Champ na 2,5 jaar van start

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2015 - 10:09

De rechtszaak rond champignonbedrijf Prime Champ gaat van start. Bij het bedrijf in Venlo en Horst werd ruim 2,5 jaar geleden een inval gedaan door politie en justitie.

Het bedrijf wordt in verband gebracht met uitbuiting en valsheid in geschrifte. Poolse pluksters zouden onderbetaald worden, lange werkdagen maken en vrijwel geen vrije tijd hebben. Ook moesten ze een deel van hun loon verplicht afstaan voor huisvesting, maaltijden en verzekeringen.

Directeur vastgezet
In de zaak waren eerder zes verdachten, onder wie voormalig directeur Geert Verdellen. Hij heeft een paar dagen vast gezeten. Inmiddels bestaat Prime Champ niet meer en is het overgenomen door het Ierse Monaghan Mushrooms.

Woensdag 13 mei begint de zaak met een zogenoemde regiezitting. Dan wordt het verloop van het proces verder bepaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen