Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak over Solar is pas in het voorjaar

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 6:35

Velen zullen het wellicht alweer zijn vergeten, maar er loopt nog altijd een rechtszaak tegen Solar. En die rechtszaak vindt pas ergens in het voorjaar plaats.

Het gaat om een uitgebreidere behandeling van de zaak die in juli 2015 diende.

Zijden draadje
De toekomst van het dancefestival hing toen aan een zijden draadje, omdat omwonenden de overlast niet meer pikten. De gemeente won de zaak, maar de schrik zat er goed in. Dat jaar - en ook tijdens de editie in 2016 - haalde zowel gemeente als Extrema alles uit de kast om de overlast binnen de perken te houden. Dit jaar is zelfs 12.500 euro aan dwangsommen gevorderd, waartegen Extrema overigens bezwaar heeft aangetekend in afwachting van de rechtszaak.

Hoewel de buurt erkent dat de overlast drastisch is verminderd, hebben 25 bewoners de bodemprocedure toch doorgezet. Zij vinden dat de gemeente zich in de vergunningen niet aan de regels houdt, vooral als het gaat om (het meten van) geluidsoverlast.

Erg ongunstig
Gezien de complexiteit van de materie heeft de rechtbank de situatie laten onderzoeken. Dat rapport ligt er nu. De zittingsdatum staat nog niet vast, maar in overleg met partijen wordt het tussen begin maart en eind mei. Ongunstiger kan het niet, want tegen die tijd moeten de vergunningen voor Solar 2017 zo ongeveer klaar zijn. Met het risico dat de rechter de omwonenden in het gelijk stelt en de gemeente haar huiswerk op de valreep over moet doen.

Projectleider Dennis Behlau van Solar zegt alle vertrouwen te hebben in een goede afloop. "Dit is niet leuk, maar we raken eraan gewend. We zijn al volop bezig met de volgende editie. De voorverkoop start 23 november." De bezwaarmakers zijn ook vol vertrouwen. Zij zien hun kritiek juist bevestigd in het rapport.

Lees ook: Toch rechtszaak over Solarfestival in Roermond.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

solar, festival, roermond
Maandag rechtszaak tussen Solar en klagende omwonenden
Solar, crowd, festival, roermond
Buurt ervaart minder overlast van Solar-festival
Solar voegt vier nieuwe namen aan affiche toe
Record aan creativiteit op Solar Weekend 2017
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen