Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 17:40

De rechter buigt zich op 10 november over de koperdiefstal die leidde tot de grote ontploffing die eerder dit jaar een flat in Heerlen voor een groot deel verwoestte.

Dinsdag moest de verdachte Dimitri O. al voorkomen in een regiezitting. Daar werd ook gesproken over de geestelijke gesteldheid van de 27-jarige Kerkradenaar.

'Opzettelijk'
O. hangt een lange gevangenisstraf boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie vindt immers dat hij de ontploffing met opzet veroorzaakte. Op dat misdrijf staat een maximum celstraf van vijftien jaar.

Schade
O. meldde zichzelf na de ontploffing bij de politie. Hij had eind april koperen leidingen gestolen uit het gebouw, met een gaslek tot gevolg. Toen dat gas ontplofte, werd vrijwel de hele bovenverdieping van de flat weggeslagen. Drie mensen raakten gewond, de schade liep in de miljoenen.

Lees hier alle berichten over de explosie in Heerlen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar
Veroorzaker explosie flatgebouw Heerlen betuigt spijt
Eis: 6 jaar cel voor veroorzaker ontploffing Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen