Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak moord Tanja Gurskaja uitgesteld

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 12:01

De rechtszaak over de moord in 2012 op Tanja Gurskaja in Venlo is uitgesteld. De zitting stond voor dinsdag gepland, maar wordt pas in februari of maart behandeld.

Reden daarvoor is aanvullende informatie - van maar liefst duizend pagina's - waar de rechtbank onverwacht mee wordt geconfrontreerd. Daarom heeft de rechtbank na overleg met de advocaten besloten om de moordzaak pas volgend jaar te behandelen.

Geheim agent
In de zaak staan Dennis W. (35) uit Tegelen en John B. (54) uit Helden terecht. W. heeft tegenover een geheim agent opgebiecht dat hij alle details kent rond dit misdrijf. Hij deed dat in gevangenschap in Letland, zo blijkt uit politiedocumenten die de Limburgse kranten hebben ingezien.

Lees ook: Verdachte moord Venlo biecht tegen geheim agent

Opdrachtgever
Justitie ziet B. als opdrachtgever voor het doodschieten van Gurskaja. Dennis W. en de Let Janis V. (36) zouden de schutters zijn. V. zit in zijn eigen land in de cel voor drugshandel. Ook W. heeft daarvoor zeven jaar celstraf gekregen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Marcel Heuvelmans advocaat
'Kroongetuige speelt dubbelrol in moordzaak Tanja Gurskaja'
Vergismoord Tanja Gurskaja Venlo (25 okt 2012)
Lange celstraf dreigt voor friturekoning na vergismoord
Verdachte moord Venlo biecht tegen geheim agent
Laatste getuige gehoord voor Venlose 'vergismoord'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen