Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak Limburgse leden Bandidos pas over een jaar

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 11:11

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Limburgse leden van motorbende Bandidos vindt op zijn vroegst in het vroege voorjaar van 2019 plaats.

Dat bleek tijdens een zogenoemde pro-formazitting van de rechtbank in Maastricht. Tijdens een serie invallen door de politie eind mei 2015 werd een groot aantal verdachten rond de Limburgse afdeling van de Bandidos opgepakt.

Criminele organisatie
Eind 2015 werden ze onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.
Volgens het Openbaar Ministerie zijn de Bandidos een criminele organisatie. De leden zouden zijn betrokken bij drugshandel, bedreigingen, afpersingen, witwassen, verboden wapenbezit en openlijk geweld.

Onvindbaar
Tijdens de zitting woensdag constateerde de rechtbank dat vrijwel alle getuigen zijn gehoord. Een getuige is onvindbaar, twee andere zitten in België en een in Colombia. Met hen moet nog worden gesproken.

Lees ook: Bandidosleden verschijnen voorlopig nog niet voor de rechter

De rechtbank hoopte de zaak in de zomer te kunnen afronden, maar dat gaat niet lukken, bleek woensdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen