Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak Hoensbroekse drugsbaron van start in Roemenië

Geplaatst opvrijdag 29 september 2017 - 5:55

In Roemenië start vrijdag de rechtszaak tegen de vermeende Hoensbroekse drugsbaron Mimoun K., alias Rocky.

Hij wordt verdacht van het smokkelen van cocaïne ter waarde van 600 miljoen euro. Het is de grootste drugsvangst ooit in dat land.

Een undercoveroperatie bracht de handel in 2016 aan het licht, waarop de Nederlandse Marokkaan (45) en zijn vermeende handlangers werden opgepakt.

Drugsroutes
K. runde in het verleden samen met zijn vijf jaar oudere broer een coffeeshop in Hoensbroek. Hij verkaste enkele jaren geleden naar Spanje en zou sindsdien actief zijn geweest in het internationale drugscircuit, met de havens van Antwerpen en Rotterdam als belangrijke importhavens.

Omdat deze drugsroutes steeds meer onder de aandacht kwamen van de politie, zou hij ervoor gekozen hebben om de verboden middelen via de Roemeense havenstad Constanța te vervoeren.

Lees ook: Hoensbroekse 'Rocky' spil in enorme cocaïnesmokkel

Inval
Undercoveragenten in Roemenië infiltreerden in de wereld waar K. zich in begaf. 'Rocky' zou tegenover deze agenten hebben opgeschept over zijn rijke drugsverleden en de talloze mogelijkheden om narcotica te verschepen. Op 29 juni 2016, toen de cocaïne vanuit Colombia arriveerde in Roemenië, werd er een inval gedaan. Mimoun, die de operatie vanuit Spanje zou coördineren, werd opgepakt in Málaga. De cocaïne zou bestemd zijn geweest voor Nederland

Lees ook: Roemeense cocaïne was bestemd voor Nederland

Mimoun zou alle aantijgingen hebben afgedaan als 'onzin', ondanks het feit dat enkele gesprekken zijn opgenomen en hij daarin onomwonden zou hebben verteld over zijn handel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen