Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak Hoensbroekse drugsbaron van start in Roemenië

Geplaatst opvrijdag 29 september 2017 - 5:55

In Roemenië start vrijdag de rechtszaak tegen de vermeende Hoensbroekse drugsbaron Mimoun K., alias Rocky.

Hij wordt verdacht van het smokkelen van cocaïne ter waarde van 600 miljoen euro. Het is de grootste drugsvangst ooit in dat land.

Een undercoveroperatie bracht de handel in 2016 aan het licht, waarop de Nederlandse Marokkaan (45) en zijn vermeende handlangers werden opgepakt.

Drugsroutes
K. runde in het verleden samen met zijn vijf jaar oudere broer een coffeeshop in Hoensbroek. Hij verkaste enkele jaren geleden naar Spanje en zou sindsdien actief zijn geweest in het internationale drugscircuit, met de havens van Antwerpen en Rotterdam als belangrijke importhavens.

Omdat deze drugsroutes steeds meer onder de aandacht kwamen van de politie, zou hij ervoor gekozen hebben om de verboden middelen via de Roemeense havenstad Constanța te vervoeren.

Lees ook: Hoensbroekse 'Rocky' spil in enorme cocaïnesmokkel

Inval
Undercoveragenten in Roemenië infiltreerden in de wereld waar K. zich in begaf. 'Rocky' zou tegenover deze agenten hebben opgeschept over zijn rijke drugsverleden en de talloze mogelijkheden om narcotica te verschepen. Op 29 juni 2016, toen de cocaïne vanuit Colombia arriveerde in Roemenië, werd er een inval gedaan. Mimoun, die de operatie vanuit Spanje zou coördineren, werd opgepakt in Málaga. De cocaïne zou bestemd zijn geweest voor Nederland

Lees ook: Roemeense cocaïne was bestemd voor Nederland

Mimoun zou alle aantijgingen hebben afgedaan als 'onzin', ondanks het feit dat enkele gesprekken zijn opgenomen en hij daarin onomwonden zou hebben verteld over zijn handel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen