Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtspsycholoog over zoektocht Groen: 'Verkeerde plek'

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 11:03

De politie heeft in juni op de verkeerde plek gezocht naar het lichaam van Tanja Groen.

Dat zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen donderdag tegen L1, na berichtgeving hierover in de Telegraaf. Volgens hem is de Strabrechtse Heide in het Noord-Brabantse Heeze de meest waarschijnlijke plek om Groen te vinden, maar is op de verkeerde plek gezocht in dat natuurgebied. "Ze hebben er weinig van gebakken."

Lees ook: Zoekactie afgerond, Tanja Groen niet gevonden

Geografisch profileren
Daarom bereidt Van Koppen, samen met een team van de Vrije Universiteit van Amsterdam, een nieuwe zoekactie voor. Bij dat team voegt zich onder andere een specialist op het gebied van geografisch profileren, een methode waarbij de meest waarschijnlijke locaties van een misdrijf kunnen worden vastgesteld. Ook wordt er gesproken over de inzet van zogenoemde lijkhonden van stichting Signi Zoekhonden. Wanneer de nieuwe zoekactie plaats zal vinden, kan Van Koppen nog niet zeggen.

Groen
De uit het Noord-Hollandse Schagen afkomstige Tanja Groen verdween in augustus 1993 na een feest tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Ze was met de fiets op weg naar haar kamer in Gronsveld, maar kwam daar nooit aan.

Twee jaar geleden werd ook gezocht naar haar lichaam. Toen werd een graf op een begraafplaats in Maastricht geopend. Haar lichaam is tot op heden niet gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen