Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting

Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 12:21

De rechtspraak blijft ook na de toekomstige bezuinigingen op de huisvesting kampen met een gat in de begroting van 32 miljoen euro.

Dat schrijft de Raad voor de Rechtspraak in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Protest
De Raad voor de Rechtspraak is op felle weerstand gestuit na de presentatie van een plan voor bezuinigingen op de huisvesting. In dat plan staat dat voortaan in Maastricht, Almelo, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad en Zutphen niet meer alle rechtszaken worden gedaan. Daardoor hoeven op die plekken geen dure voorzieningen als beveiliging, cellenblokken en grote zittingszalen te worden betaald.

Limburg
Voor Limburg betekent de bezuiniging op huisvesting dat Roermond de hoofdvestiging wordt en Maastricht alleen nog kleine zaken zal behandelen. Rechtbank Limburg is het niet eens met de gang van zaken.

Lees ook: 'Onderzoek locatie hoofdvestiging rechtbank deugt niet'

Miljoenentekort
Het kabinet heeft forse bezuinigingen opgelegd die oplopen tot 88 miljoen euro. Volgens de Raad voor de Rechtspraak kan het omstreden plan voor de bezuinigingen op de huisvesting alleen opnieuw worden overwogen als het kabinet structureel 50 miljoen euro extra uittrekt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Onderzoek locatie hoofdvestiging rechtbank deugt niet'
'Maastricht had geen eerlijke kans op rechtbank'
Rechtbank Maastricht wordt bijlocatie
rechtbank maastricht
'Eén rechtbank in Limburg sluit, welke is nog onbekend'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen