Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting

Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 12:21

De rechtspraak blijft ook na de toekomstige bezuinigingen op de huisvesting kampen met een gat in de begroting van 32 miljoen euro.

Dat schrijft de Raad voor de Rechtspraak in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Protest
De Raad voor de Rechtspraak is op felle weerstand gestuit na de presentatie van een plan voor bezuinigingen op de huisvesting. In dat plan staat dat voortaan in Maastricht, Almelo, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad en Zutphen niet meer alle rechtszaken worden gedaan. Daardoor hoeven op die plekken geen dure voorzieningen als beveiliging, cellenblokken en grote zittingszalen te worden betaald.

Limburg
Voor Limburg betekent de bezuiniging op huisvesting dat Roermond de hoofdvestiging wordt en Maastricht alleen nog kleine zaken zal behandelen. Rechtbank Limburg is het niet eens met de gang van zaken.

Lees ook: 'Onderzoek locatie hoofdvestiging rechtbank deugt niet'

Miljoenentekort
Het kabinet heeft forse bezuinigingen opgelegd die oplopen tot 88 miljoen euro. Volgens de Raad voor de Rechtspraak kan het omstreden plan voor de bezuinigingen op de huisvesting alleen opnieuw worden overwogen als het kabinet structureel 50 miljoen euro extra uittrekt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Onderzoek locatie hoofdvestiging rechtbank deugt niet'
'Maastricht had geen eerlijke kans op rechtbank'
Rechtbank Maastricht wordt bijlocatie
rechtbank maastricht
'Eén rechtbank in Limburg sluit, welke is nog onbekend'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen