rechter

Verdachte grote wapenvondst en kilo’s heroïne blijft in cel

De 28-jarige verdachte uit Landgraaf, die begin juli werd aangehouden na de vondst van 28 kilo heroïne en twaalf vuurwapens in een woning in Kerkrade, blijft voorlopig achter slot en grendel.

Sexting
Verdachte sextingzaak Venray onwel en moet zaal verlaten

De verdachte in de Venrayse sextingzaak is donderdag tijdens de pro-formazitting in de Roermondse rechtbank onwel geworden. Hij moest de zaal verlaten.

rechtbank justitie rechtspraak vrouwe justitia stock
Leider Bende van Venlo wil via rechter gratie afdwingen

Frank 'Frenkie' Peeters, leider van de beruchte Bende van Venlo, hoopt volgende week via de rechtbank in Den Haag af te dwingen dat hij kan beginnen aan een reïntegratietraject, gericht op gratie.

Jos Heijmans (3 juni 2020)
Kort geding: Heijmans en Weert treffen elkaar bij de rechter

Het kort geding dat Jos Heijmans tegen de gemeente Weert heeft aangespannen dient maandag om 9:30 uur bij de rechtbank in Roermond.

Jos Brech justitie
Voorarrest Jos Brech ter discussie in afgeslankte zitting

Jos Brech hoort woensdag of hij ook de komende maanden vast blijft zitten. Tijdens de pro forma-zitting in de Maastrichtse rechtbank wordt alleen over het voorarrest van de verdachte in de zaak Nicky Verstappen gesproken.

Tekening Jos Brech
Jos Brech mag ondanks coronacrisis eigen zaak bijwonen

De man die verdacht wordt van het doden en misbruiken van Nicky Verstappen, Jos Brech, is woensdagmorgen gewoon aanwezig tijdens de volgende zitting in die zaak. Er werd vanwege de coronacrisis getwijfeld of hij de gevangenis in Vught mocht verlaten.

Rechtbank Limburg
'Rechtszaken mogelijk ook 's avonds en in weekends'

De Rechtbank Limburg bekijkt of rechtszaken de komende tijd ook 's avonds en in het weekend kunnen worden gehouden. Dat moet voorkomen dat er al te grote achterstanden ontstaan bij met name strafzaken.

Limburgers brandmoord Breda (10 maart 2020)
Heerlenaar niet langer vast in brandmoordzaak

De Heerlenaar die deze week werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de zogenoemde brandmoord in Breda, zit niet langer vast.

Bunde lijk (31 jan 2020)
Man verdacht van moord op moeder in Bunde

Een 48-jarige Maastrichtenaar wordt verdacht van het doden van zijn 89-jarige moeder. Dat zou op 31 januari zijn gebeurd in het huis van de hoogbejaarde vrouw in Bunde.

Weertse terrorismezaak
Megaproces tegen Weertse terreurcel verplaatst

Het megaproces tegen de verdachten die in een vakantiehuisje in Weert een aanslag zouden hebben beraamd, is nu verplaatst naar juni.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten