Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechterhand Jos van Rey hekelt 'papegaaienjournalistiek'

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 17:25

De journalisten van de Limburgse kranten zitten op de stoel van de rechter en hebben Jos van Rey al veroordeeld.

Dat zegt de Roermondse politicus en rechterhand van Jos van Rey, Dré Peters tegen L1.

Televisieserie
Donderdag maakten de kranten plannen bekend voor een televisieserie over de van corruptie verdachte ex-wethouder. Voor deze serie wordt het boek 'El Rey, Van Jager Tot Prooi' verfilmd. Dit boek is geschreven door journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers. In het boek wordt, zo schrijven ze, een omvangrijk netwerk blootgelegd waarin vriendjespolitiek de boventoon voert.

Opgewonden
"Die suggestieve opmerking, daar heb ik me weer zo over opgewonden", reageert partijgenoot Dré Peters fel. "Wat is er tot nu al bewezen, behalve dat de krant op de stoel van de rechter gaat zitten?" In april begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Jos van Rey.

Papagaaien
"Stop nou eens met deze onzin. Laat nou eerst de rechter er iets over zeggen", zegt Peters. "In ons land waar journalistiek papegaaienjournalistiek is, waar iedereen alles van elkaar overneemt, gaat dit ook weer zijn eigen leven leiden." Hij is overigens niet bang dat de rechters worden beïnvloed door de berichtgeving. "Daar gaat het niet om. Het gaat om het beïnvloeden van de publieke opinie."

De vierdelige serie over Van Rey moet medio 2017 klaar zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het script.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen