Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter ziek: moordzaak Andy de Heus weer vertraagd

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 10:42

Nabestaanden van Andy de Heus (30) moeten opnieuw maanden wachten tot de moordzaak voor de rechter komt. Eén van de rechters in de zaak is ziek.

Maandag en donderdag zou de rechtbank in Roermond zich over de zaak buigen. Er is gesproken over data in mei, maar die liggen nog niet vast.

Lees ook: Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op

Opnieuw vertraging
Het is niet voor het eerst dat de zaak rondom de dood van de marktkoopman uit Echt wordt uitgesteld. Eind oktober zou er een inhoudelijke behandeling zijn, maar toen stapte Serge Weening op als advocaat van hoofdverdachte Ronnie S. (52).

Zesduizend pagina's
Diens vervanger Peer Szymkowiak moest zich vervolgens door ongeveer zesduizend pagina's dossier worstelen. Daarom werd de zaak maanden uitgesteld. Er is na de ziekmelding van de rechter meteen gekeken naar alternatieve data, maar het lukte niet om de zaak in de nabije toekomst in te plannen.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Bekentenis van Ronnie
Ronnie heeft overigens toegegeven dat hij De Heus heeft doodgeschoten. Dat gebeurde eind 2012. Het lichaam van de marktkoopman werd pas in februari 2016 gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Wat vooral spannend is voor de nabestaanden, is of hij wordt veroordeeld voor moord of doodslag. Zelf claimt Ronnie dat hij geen vooropgezet plan had om De Heus om het leven te brengen.

Vier verdachten
Dat de zaak weer maanden stilligt, is niet alleen een bittere pil voor nabestaanden. Justitie liet L1 in een eerder stadium weten dat vier andere mensen op het verdachtenlijstje blijven staan totdat de zaak is behandeld. Tegen dit viertal is vooralsnog te weinig bewijs om ze voor de rechter te brengen, maar justitie hoopt dat er tijdens de zaak tegen Ronnie nieuwe informatie op tafel komt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen