Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter ziek: moordzaak Andy de Heus weer vertraagd

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 10:42

Nabestaanden van Andy de Heus (30) moeten opnieuw maanden wachten tot de moordzaak voor de rechter komt. Eén van de rechters in de zaak is ziek.

Maandag en donderdag zou de rechtbank in Roermond zich over de zaak buigen. Er is gesproken over data in mei, maar die liggen nog niet vast.

Lees ook: Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op

Opnieuw vertraging
Het is niet voor het eerst dat de zaak rondom de dood van de marktkoopman uit Echt wordt uitgesteld. Eind oktober zou er een inhoudelijke behandeling zijn, maar toen stapte Serge Weening op als advocaat van hoofdverdachte Ronnie S. (52).

Zesduizend pagina's
Diens vervanger Peer Szymkowiak moest zich vervolgens door ongeveer zesduizend pagina's dossier worstelen. Daarom werd de zaak maanden uitgesteld. Er is na de ziekmelding van de rechter meteen gekeken naar alternatieve data, maar het lukte niet om de zaak in de nabije toekomst in te plannen.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Bekentenis van Ronnie
Ronnie heeft overigens toegegeven dat hij De Heus heeft doodgeschoten. Dat gebeurde eind 2012. Het lichaam van de marktkoopman werd pas in februari 2016 gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Wat vooral spannend is voor de nabestaanden, is of hij wordt veroordeeld voor moord of doodslag. Zelf claimt Ronnie dat hij geen vooropgezet plan had om De Heus om het leven te brengen.

Vier verdachten
Dat de zaak weer maanden stilligt, is niet alleen een bittere pil voor nabestaanden. Justitie liet L1 in een eerder stadium weten dat vier andere mensen op het verdachtenlijstje blijven staan totdat de zaak is behandeld. Tegen dit viertal is vooralsnog te weinig bewijs om ze voor de rechter te brengen, maar justitie hoopt dat er tijdens de zaak tegen Ronnie nieuwe informatie op tafel komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen