Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechter zet streep door vergunning stinkfabriek De Heus

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 22:53

De rechtbank in Roermond heeft een streep gezet door de nieuwe vergunning voor de beruchte stinkfabriek De Heus in Maasbracht.

Met die vergunning van de provincie had de veevoerfabriek haar productie moeten kunnen uitbreiden, maar dat gaat in ieder geval voorlopig niet door.

Spuugzat
De zaak was aangespannen door een groep inwoners van Maasbracht en de gemeente Maasgouw, die de geuroverlast waarmee het dorp al jaren kampt, spuugzat zijn. Volgens de rechtbank heeft de provincie bij het uitschrijven van de vergunning niet goed gekeken naar de geuroverlast die de fabriek in Maasbracht veroorzaakt, ondanks het feit dat er in 2015 een geurafvanger bij het bedrijf is geplaatst.

Uitbreiding
Bovendien is de rechter het niet eens met de manier waarop de provincie gegevens uit een twintig jaar oude vergunning heeft gebruikt. In die oude vergunning mocht de fabriek jaarlijks zo'n 380.000 ton veevoer maken, de nieuwe vergunning bood ruimte voor 750.000 ton.

Lees ook: Maasgouw legt vergunning stinkfabriek De Heus bij rechter

Handhaven
De provincie kan tegen de uitspraak in beroep gaan, maar op dit moment is de oude vergunning dus weer van kracht. Buurtbewoners hebben al laten weten dat ze gaan eisen dat die ook gehandhaafd wordt. Daarvoor is diezelfde provincie weer verantwoordelijk.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen