Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter zet streep door vergunning stinkfabriek De Heus

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 22:53

De rechtbank in Roermond heeft een streep gezet door de nieuwe vergunning voor de beruchte stinkfabriek De Heus in Maasbracht.

Met die vergunning van de provincie had de veevoerfabriek haar productie moeten kunnen uitbreiden, maar dat gaat in ieder geval voorlopig niet door.

Spuugzat
De zaak was aangespannen door een groep inwoners van Maasbracht en de gemeente Maasgouw, die de geuroverlast waarmee het dorp al jaren kampt, spuugzat zijn. Volgens de rechtbank heeft de provincie bij het uitschrijven van de vergunning niet goed gekeken naar de geuroverlast die de fabriek in Maasbracht veroorzaakt, ondanks het feit dat er in 2015 een geurafvanger bij het bedrijf is geplaatst.

Uitbreiding
Bovendien is de rechter het niet eens met de manier waarop de provincie gegevens uit een twintig jaar oude vergunning heeft gebruikt. In die oude vergunning mocht de fabriek jaarlijks zo'n 380.000 ton veevoer maken, de nieuwe vergunning bood ruimte voor 750.000 ton.

Lees ook: Maasgouw legt vergunning stinkfabriek De Heus bij rechter

Handhaven
De provincie kan tegen de uitspraak in beroep gaan, maar op dit moment is de oude vergunning dus weer van kracht. Buurtbewoners hebben al laten weten dat ze gaan eisen dat die ook gehandhaafd wordt. Daarvoor is diezelfde provincie weer verantwoordelijk.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen