Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter zet streep door sluiting seksclub YinYang

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 13:57

Saunaclub YinYang in Roermond en vakantieboerderij Roerdalhoeve in Melick mogen van de rechtbank in Roermond voorlopig niet worden gesloten.

De bestuursrechter heeft dat woensdag beslist. De uitspraak is voorlopig, en loopt vooruit op de bezwaarprocedures tegen de sluiting.

Witwasserij
De gemeentes Roermond en Roerdalen willen de twee panden op slot doen, omdat bij een grote politie-inval afgelopen najaar kleine hoeveelheden drugs werden gevonden. De inval richtte zich op witwaspraktijken, maar vanwege de drugsvondst in de seksclub en het verblijf van de dames zagen de twee gemeentes hun kans schoon de zaken op slot te doen.

Lees ook: Advocaat vecht sluiting saunaclub YinYang aan

Bezoekers
De advocaat van de saunaclub tekende daartegen bezwaar aan, en met succes. Volgens de rechtbank is bij YinYang in totaal net geen zeven gram aan harddrugs gevonden, en dan met name in de kluisjes van de bezoekers. Dat betekent volgens de rechtbank dat de drugs van de klanten zelf waren, en niet waren bedoeld voor de verkoop. Dat laatste is wel nodig als een gemeente een al dan niet vermeend drugspand op slot wil doen.

Roerdalhoeve
De reden dat de Roerdalhoeve open mag blijven, is dat de 41 xtc-pillen die daar zijn gevonden in de bedrijfswoning lagen. Dat is een ander gebouw dan de Roerdalhoeve zelf. De bedrijfswoning mag dus wel gesloten worden maar het pension niet, zo oordeelde de rechter.

Lees ook: Politie en justitie vallen seksclub in Roermond binnen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Roerdalen sluit alsnog hotelboerderij
Saunaclub Roermond wisselde geld in kipcash-zaak
Roermond wil seksclub YinYang sluiten na drugsvondst
Saunaclub YinYang mag open blijven ondanks drugsvondst
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen