Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter: woonwagenfamilie moet volgende week weg

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 16:57

Woonwagenbewoonster Netje en haar familie moeten uiterlijk volgende week woensdag met hun drie caravans vertrokken zijn van een locatie op de Emmaweg in Brunssum.

Van de rechter mogen zij daar niet meer staan. Als Netje dan niet weg is, zal de gemeente Brunssum handhavend optreden, laat de gemeente weten.

Woonwagenplaatsen
Naar eigen zeggen maakte de gemeente Brunssum afgelopen zomer met Netje de afspraak dat ze tot 1 november met drie caravans aan de Emmaweg mocht blijven staan. Net als andere woonwagenbewoners wilde Netje dat de gemeente actie zou ondernemen om nieuwe standplaatsen te creëren.

Lees ook: Brunssum in maag met woonwagenfamilie: Netje mag blijven

Voorlopig
De familie verzocht de gemeente om een langer verblijf aan de Emmaweg, maar dat zag de gemeente niet zitten. Netje en haar familie kwamen in actie en dienden een verzoek om een voorlopige voorziening in bij de Roermondse rechtbank.

De rechter besloot dat ze voorlopig mochten blijven staan tot er een uitspraak was gedaan.

Lees ook: Opnieuw actie woonwagenbewoners voor meer standplaatsen

Wegtrekken
En die uitspraak is er nu. De gemeente is in het gelijk gesteld en Netje moet uiterlijk woensdag 25 november de plek verlaten.

De familie laat via advocaat Selçuk Ikiz weten enorm teleurgesteld te zijn in de uitspraak. "Dit hadden ze niet verwacht. Al jaren pleiten zij voor meer standplaatsen binnen de gemeente Brunssum. Er worden beloftes gedaan die niet worden nagekomen", zegt Ikiz.

Lees ook: Uitbreiding woonwagenplaatsen komt langzaam op gang

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen