Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechter veroordeelt spoorloze Chinese drugsbaas

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 6:00

Een 33-jarige Chinees is veroordeeld tot vier maanden gevangenis voor een drugsoperatie in Heel. In zijn woning vond de politie in juli 2017 ruim zeshonderd hennepplanten, verdeeld over vijf ruimtes.

Zelf heeft de man waarschijnlijk weinig meegekregen van de zaak; hij is spoorloos. De dertiger verscheen sinds 2017 op geen enkele zitting en was er dus ook niet bij toen de rechter hem veroordeelde. Zijn advocaat was wél aanwezig.

Spartaans ingericht
Hoewel het drugspand sinds juli 2016 op zijn naam stond, woonde de Chinees er niet zelf. Op het adres stond ook niemand ingeschreven. Er sliepen wel twee illegale Chinezen. De politie omschrijft hun slaapplekken als 'Spartaans ingericht'. Verder leek alles in het pand gericht op het kweken van hennep.

Illegale Chinezen
De rechter ziet de Chinees als verantwoordelijke voor de hennepkwekerij, maar er zijn 'aanwijzingen dat de verdachte de dagelijkse verzorging van de hennepplanten aan anderen overliet'. Die anderen zijn de genoemde illegale Chinezen. Toen de politie de woning binnenviel, nam dat duo de benen. Ze werden later alsnog gearresteerd en gaven toe illegaal in het land te verblijven. Eén van hen gaf zelfs toe onderdak en eten te krijgen, als hij de hennepplanten water gaf.

Uitgebreid strafblad
In de strafmaat heeft de rechter rekening gehouden met het drugsmilieu in de provincie. Er is volgens de rechter sprake van 'maatschappelijke overlast van de in Limburg welig tierende hennepteelt'. Daarnaast werkt zijn strafblad ook niet in zijn voordeel. Hij is twee keer eerder veroordeeld voor hennepdelicten; twee keer kreeg hij een voorwaardelijke celstraf. Sterker nog: zijn proeftijd in die twee zaken liep nog. In de tussentijd is hij ook veroordeeld voor zaken als witwassen en verduistering.

Mocht de Chinese drugsbaas gevonden worden, moet hij dus de cel in. Ook zal hij de portemonnee moeten trekken: de rechter heeft bepaald dat hij Enexis 4.390,67 euro moet betalen voor de stroom die hij heeft gestolen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen