Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter veroordeelt spoorloze Chinese drugsbaas

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 6:00

Een 33-jarige Chinees is veroordeeld tot vier maanden gevangenis voor een drugsoperatie in Heel. In zijn woning vond de politie in juli 2017 ruim zeshonderd hennepplanten, verdeeld over vijf ruimtes.

Zelf heeft de man waarschijnlijk weinig meegekregen van de zaak; hij is spoorloos. De dertiger verscheen sinds 2017 op geen enkele zitting en was er dus ook niet bij toen de rechter hem veroordeelde. Zijn advocaat was wél aanwezig.

Spartaans ingericht
Hoewel het drugspand sinds juli 2016 op zijn naam stond, woonde de Chinees er niet zelf. Op het adres stond ook niemand ingeschreven. Er sliepen wel twee illegale Chinezen. De politie omschrijft hun slaapplekken als 'Spartaans ingericht'. Verder leek alles in het pand gericht op het kweken van hennep.

Illegale Chinezen
De rechter ziet de Chinees als verantwoordelijke voor de hennepkwekerij, maar er zijn 'aanwijzingen dat de verdachte de dagelijkse verzorging van de hennepplanten aan anderen overliet'. Die anderen zijn de genoemde illegale Chinezen. Toen de politie de woning binnenviel, nam dat duo de benen. Ze werden later alsnog gearresteerd en gaven toe illegaal in het land te verblijven. Eén van hen gaf zelfs toe onderdak en eten te krijgen, als hij de hennepplanten water gaf.

Uitgebreid strafblad
In de strafmaat heeft de rechter rekening gehouden met het drugsmilieu in de provincie. Er is volgens de rechter sprake van 'maatschappelijke overlast van de in Limburg welig tierende hennepteelt'. Daarnaast werkt zijn strafblad ook niet in zijn voordeel. Hij is twee keer eerder veroordeeld voor hennepdelicten; twee keer kreeg hij een voorwaardelijke celstraf. Sterker nog: zijn proeftijd in die twee zaken liep nog. In de tussentijd is hij ook veroordeeld voor zaken als witwassen en verduistering.

Mocht de Chinese drugsbaas gevonden worden, moet hij dus de cel in. Ook zal hij de portemonnee moeten trekken: de rechter heeft bepaald dat hij Enexis 4.390,67 euro moet betalen voor de stroom die hij heeft gestolen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen