Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter: NS mag meedingen naar Limburgs openbaar vervoer

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 11:40

De Nederlandse Spoorwegen (NS) mogen gewoon meedingen naar het Limburgse Openbaar Vervoer 2016-2030.

De poging van Veolia Transport om de NS via een kort geding uit te sluiten is mislukt; de rechter heeft donderdag de eis van de streekvervoerder verworpen.

Rechter
Dat meldt de provincie Limburg, die als aanbestedende partij door Veolia voor de rechter was gesleept. De volledige uitspraak wordt later vandaag openbaar.

Oneerlijke aanbesteding
Veolia had de provincie gedaagd omdat het de aanbesteding oneerlijk vindt. De overige vervoerders zijn volgens Veolia kansloos tegen de NS of haar dochtermaatschappijen, omdat die een enorme informatievoorsprong zouden hebben.
Ook zouden ze eventuele Limburgse verliezen uit landelijke winsten kunnen afdekken, waardoor ze zeer laag zouden kunnen inschrijven.

55 miljoen
De opdracht voor het Limburgse ov wordt eind dit jaar vergeven. Begin november sluit de inschrijving.
De aanbesteding in Limburg is uniek omdat de stoptreinen én bussen vanaf 2016 door één bedrijf worden gereden. De winnaar krijgt de opdracht voor vijftien jaar. De provincie heeft daarvoor ruim 55 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Blijven vechten
Directeur Manu Lageirse van Veolia blijft ervan overtuigd dat het proces niet klopt. Hij vreest dat de NS goedkoop kan inschrijven. "De problemen zijn niet weg. We zullen blijven vechten", kondigde hij donderdag aan in een reactie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Veolia zet extra treinstellen in op Maaslijn
Vertraging op Veolia traject Nijmegen - Roermond
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen