Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter: NS mag meedingen naar Limburgs openbaar vervoer

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 11:40

De Nederlandse Spoorwegen (NS) mogen gewoon meedingen naar het Limburgse Openbaar Vervoer 2016-2030.

De poging van Veolia Transport om de NS via een kort geding uit te sluiten is mislukt; de rechter heeft donderdag de eis van de streekvervoerder verworpen.

Rechter
Dat meldt de provincie Limburg, die als aanbestedende partij door Veolia voor de rechter was gesleept. De volledige uitspraak wordt later vandaag openbaar.

Oneerlijke aanbesteding
Veolia had de provincie gedaagd omdat het de aanbesteding oneerlijk vindt. De overige vervoerders zijn volgens Veolia kansloos tegen de NS of haar dochtermaatschappijen, omdat die een enorme informatievoorsprong zouden hebben.
Ook zouden ze eventuele Limburgse verliezen uit landelijke winsten kunnen afdekken, waardoor ze zeer laag zouden kunnen inschrijven.

55 miljoen
De opdracht voor het Limburgse ov wordt eind dit jaar vergeven. Begin november sluit de inschrijving.
De aanbesteding in Limburg is uniek omdat de stoptreinen én bussen vanaf 2016 door één bedrijf worden gereden. De winnaar krijgt de opdracht voor vijftien jaar. De provincie heeft daarvoor ruim 55 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Blijven vechten
Directeur Manu Lageirse van Veolia blijft ervan overtuigd dat het proces niet klopt. Hij vreest dat de NS goedkoop kan inschrijven. "De problemen zijn niet weg. We zullen blijven vechten", kondigde hij donderdag aan in een reactie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Veolia zet extra treinstellen in op Maaslijn
Vertraging op Veolia traject Nijmegen - Roermond
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen