Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechter mengt zich in hackzaak

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2015 - 6:58

Een rechter heeft zich op persoonlijke titel gemengd in het strafrechtelijk onderzoek naar een van computervredebreuk verdachte officier van justitie van het parket Limburg.

Dat melden de Limburgse kranten. Deze magistraat van de rechtbank Limburg is de echtgenoot van de officier.

Vijftien keer gehackt
Hij vindt dat de rijksrecherche heeft nagelaten te onderzoeken wie het draadloze netwerk van hem en zijn vrouw vijftien keer heeft gehackt. Volgens de rechter kijken het Landelijk Parket en de rijksrecherche vanuit ‘een tunnelvisie’ naar de zaak van zijn vrouw.

Draadloos netwerk
Die kwestie draait om de verdenking dat zij de Facebook- en Hotmailaccounts van een politieman zou hebben gekraakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat die accounts zijn gekraakt via het draadloos netwerk in de woning van de rechter en officier, maar dat dit niet vanaf een van de aanwezige computers in dat huis kan zijn gebeurd. De rechter vindt het ‘schokkend’ dat de rijksrecherche heeft nagelaten na te gaan wie dat dan wel is geweest.

Geschorst
Het OM heeft zijn echtgenote geschorst in afwachting van verdere disciplinaire maatregelen. Omdat volgens de rechter vaststaat dat zijn echtgenote geen blaam treft, moet een derde hun netwerk hebben gemanipuleerd. Hij heeft daarom al in april op privétitel aangifte gedaan. Die is doorgestuurd naar het NFI, meer heeft hij er niet over gehoord.

Ingebroken
Voor de rechter staat vast dat iemand heeft ingebroken op zijn netwerk om wraak te nemen op zijn vrouw, vanwege een vermeende affaire tussen haar en de agent. Volgens de rechter is zijn vrouw in verband met deze beweerde romance bedreigd. In zijn aangifte schrijft hij dat hij erop vertrouwde dat de waarheid aan het licht zou komen. "Helaas werd het alleen erger."

Knoop in maag
Het Openbaar Ministerie zegt dat de aangifte in behandeling is genomen, maar wil vragen over deze kwestie niet beantwoorden. Uit intern mailverkeer, in het bezit van de Limburgse kranten, blijkt wel dat de top van het OM in zijn maag zit met deze kwestie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Lekkende en hackende agent weer op vrije voeten
Opgepakte politieman lekte en hackte voor privégebruik
Tweede verdachte WhatsApp-fraude opgepakt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen