Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter mengt zich in hackzaak

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2015 - 6:58

Een rechter heeft zich op persoonlijke titel gemengd in het strafrechtelijk onderzoek naar een van computervredebreuk verdachte officier van justitie van het parket Limburg.

Dat melden de Limburgse kranten. Deze magistraat van de rechtbank Limburg is de echtgenoot van de officier.

Vijftien keer gehackt
Hij vindt dat de rijksrecherche heeft nagelaten te onderzoeken wie het draadloze netwerk van hem en zijn vrouw vijftien keer heeft gehackt. Volgens de rechter kijken het Landelijk Parket en de rijksrecherche vanuit ‘een tunnelvisie’ naar de zaak van zijn vrouw.

Draadloos netwerk
Die kwestie draait om de verdenking dat zij de Facebook- en Hotmailaccounts van een politieman zou hebben gekraakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat die accounts zijn gekraakt via het draadloos netwerk in de woning van de rechter en officier, maar dat dit niet vanaf een van de aanwezige computers in dat huis kan zijn gebeurd. De rechter vindt het ‘schokkend’ dat de rijksrecherche heeft nagelaten na te gaan wie dat dan wel is geweest.

Geschorst
Het OM heeft zijn echtgenote geschorst in afwachting van verdere disciplinaire maatregelen. Omdat volgens de rechter vaststaat dat zijn echtgenote geen blaam treft, moet een derde hun netwerk hebben gemanipuleerd. Hij heeft daarom al in april op privétitel aangifte gedaan. Die is doorgestuurd naar het NFI, meer heeft hij er niet over gehoord.

Ingebroken
Voor de rechter staat vast dat iemand heeft ingebroken op zijn netwerk om wraak te nemen op zijn vrouw, vanwege een vermeende affaire tussen haar en de agent. Volgens de rechter is zijn vrouw in verband met deze beweerde romance bedreigd. In zijn aangifte schrijft hij dat hij erop vertrouwde dat de waarheid aan het licht zou komen. "Helaas werd het alleen erger."

Knoop in maag
Het Openbaar Ministerie zegt dat de aangifte in behandeling is genomen, maar wil vragen over deze kwestie niet beantwoorden. Uit intern mailverkeer, in het bezit van de Limburgse kranten, blijkt wel dat de top van het OM in zijn maag zit met deze kwestie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Lekkende en hackende agent weer op vrije voeten
Opgepakte politieman lekte en hackte voor privégebruik
Tweede verdachte WhatsApp-fraude opgepakt
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen