Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter komt met uitspraak in Pinkpopdrama

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 6:31

De rechtbank in Maastricht doet woensdagmiddag uitspraak in de zaak van de man die tijdens Pinkpop in 2018 een groep mensen aanreed.

De 35-jarige Gilles Boux de Casson uit Heerlen overleed daarbij, drie anderen raakten zwaargewond. De 37-jarige Danny S. uit Heerlen wordt verdacht van onvoorzichtig of onoplettend rijgedrag. Er is een celstraf van anderhalf jaar cel geëist met een rijontzegging van vijf jaar.

Lees ook: Pinkpop-proces: mooi feestje veranderde in horrornacht

Danny S.: 'Zag geen mensen'
De slachtoffers zaten op de Mensheggerweg, de weg voor een camping op het Pinkpopterrein, na te praten over hun bezoek aan het festival toen ze werden overreden door het bestelbusje waarin de Heerlenaar reed.

Lees ook: Pinkpopdrama: justitie eist anderhalf jaar gevangenisstraf

De chauffeur reed door - in paniek verklaarde hij - maar meldde zich later bij de politie. S. zegt dat hij de groep nooit heeft gezien, ook niet toen hij eerder al in tegengestelde richting over de weg reed. De Heerlenaar was zelf ook op Pinkpop geweest, tot ongeveer middernacht, en hij had daar een paar pilsjes gedronken.

'Toegangscode vergeten'
Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat de verdachte de groep niet zag omdat hij aan het appen of bellen was, maar dat kan niet bewezen worden. S. zegt dat hij de toegangscode van zijn telefoon niet meer weet sinds het ongeluk, de politie heeft dus niet kunnen achterhalen of hij tijdens de dodelijke rit zijn telefoon gebruikte.

Bekijk hier de eis van het Openbaar Ministerie:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen