Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 16:32

De rechtbank hakt over anderhalve week toch de knoop door in het conflict rond restaurant Beluga Loves You in Maastricht.

Dinsdag, tijdens de tweede zitting van het kort geding bleek dat de onderhandelingen tussen beide partijen niets hadden opgeleverd. De rechter had de oude en nieuwe eigenaar van het toprestaurant verzocht om eerst rond de tafel te gaan. Nu dat is mislukt, doet de rechter op 10 januari uitspraak.

Lees ook: Conflict restaurant Beluga: topchefs komen er (nog) niet uit

Nog meer schade
Advocaat Roel Kerckhoffs meldde dinsdag namens Servais Tielman, de nieuwe eigenaar van Beluga, dat intussen ook forse waterschade is ontdekt in de restaurantvloer, nadat eerder al soortgelijke problemen in de keuken waren opgedoken. "Die moet er ook helemaal uit", zei hij. En hij benadrukte nog een keer dat de opening door voormalig eigenaar Hans van Wolde van een pop-uprestaurant in Maastricht oneerlijke concurrentie betekent voor Beluga Loves You. "Dat mag je allemaal niet verwachten als je 1,7 miljoen euro hebt betaald voor de overname van een restaurant", zo sprak hij.

Beluga Maastricht
Foto: iStock

'Faillissement dreigt'
Beluga Loves You vroeg het kort geding aan om zo een schadevergoeding te eisen van Van Wolde. De totale kosten voor herstel zouden in eerste instantie tussen de 600.000 en 800.000 euro bedragen. In het kort geding is nu 400.000 euro geëist. "Maar als u als rechter vindt dat het 200.000 euro moeten zijn, dan accepteren we dat", zei advocaat Kerkchoffs. Volgens de advocaat kan de huidige exploitant van het prestigieuze restaurant niet nog eens zo'n investering dragen. "Dan dreigt er een faillissement", zei hij. Hij drong erop aan dat er zo snel mogelijk een uitspraak moet komen.

Lees ook: Ruzie om toprestaurant Beluga: topchefs opnieuw om tafel

'Geen bewijs'
Advocaat Ruud Gijsen sprak de beschuldigingen dat Van Wolde bepaalde gebreken zou hebben verzwegen stellig tegen. Volgens hem kan de huidige eigenaar de aantijgingen niet hard maken en heeft Van Wolde zelfs hulp aangeboden om hem te helpen bij de ontstane problemen. Volgens hem kan een 'lange eettafel in een kaal kantoor aan de rand van Maastricht, die een avond per week open is', niet als concurrerend worden gezien.

Op vrijdag 10 januari volgt de uitspraak. Een ongebruikelijke opmaat naar de presentatie op maandag 13 januari van de nieuwe Michelingids. Dan zal in ieder geval blijken wie in Limburg recht heeft op een of meerdere sterren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen