Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 16:32

De rechtbank hakt over anderhalve week toch de knoop door in het conflict rond restaurant Beluga Loves You in Maastricht.

Dinsdag, tijdens de tweede zitting van het kort geding bleek dat de onderhandelingen tussen beide partijen niets hadden opgeleverd. De rechter had de oude en nieuwe eigenaar van het toprestaurant verzocht om eerst rond de tafel te gaan. Nu dat is mislukt, doet de rechter op 10 januari uitspraak.

Lees ook: Conflict restaurant Beluga: topchefs komen er (nog) niet uit

Nog meer schade
Advocaat Roel Kerckhoffs meldde dinsdag namens Servais Tielman, de nieuwe eigenaar van Beluga, dat intussen ook forse waterschade is ontdekt in de restaurantvloer, nadat eerder al soortgelijke problemen in de keuken waren opgedoken. "Die moet er ook helemaal uit", zei hij. En hij benadrukte nog een keer dat de opening door voormalig eigenaar Hans van Wolde van een pop-uprestaurant in Maastricht oneerlijke concurrentie betekent voor Beluga Loves You. "Dat mag je allemaal niet verwachten als je 1,7 miljoen euro hebt betaald voor de overname van een restaurant", zo sprak hij.

Beluga Maastricht
Foto: iStock

'Faillissement dreigt'
Beluga Loves You vroeg het kort geding aan om zo een schadevergoeding te eisen van Van Wolde. De totale kosten voor herstel zouden in eerste instantie tussen de 600.000 en 800.000 euro bedragen. In het kort geding is nu 400.000 euro geƫist. "Maar als u als rechter vindt dat het 200.000 euro moeten zijn, dan accepteren we dat", zei advocaat Kerkchoffs. Volgens de advocaat kan de huidige exploitant van het prestigieuze restaurant niet nog eens zo'n investering dragen. "Dan dreigt er een faillissement", zei hij. Hij drong erop aan dat er zo snel mogelijk een uitspraak moet komen.

Lees ook: Ruzie om toprestaurant Beluga: topchefs opnieuw om tafel

'Geen bewijs'
Advocaat Ruud Gijsen sprak de beschuldigingen dat Van Wolde bepaalde gebreken zou hebben verzwegen stellig tegen. Volgens hem kan de huidige eigenaar de aantijgingen niet hard maken en heeft Van Wolde zelfs hulp aangeboden om hem te helpen bij de ontstane problemen. Volgens hem kan een 'lange eettafel in een kaal kantoor aan de rand van Maastricht, die een avond per week open is', niet als concurrerend worden gezien.

Op vrijdag 10 januari volgt de uitspraak. Een ongebruikelijke opmaat naar de presentatie op maandag 13 januari van de nieuwe Michelingids. Dan zal in ieder geval blijken wie in Limburg recht heeft op een of meerdere sterren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen