Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter: geen bezwaar tegen Leisure Center Belfeld

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 13:33

De Raad van State (de hoogste bestuursrechter van dit land) heeft woensdag de bezwaren tegen het plan voor een Leisure Center in Belfeld van tafel geveegd.

Die bezwaren waren afkomstig van de Veldense ondernemer Wout Heijmans.

Lasershooting
De plannen in Belfeld gaan uit van een bedrijf met wellnessvoorzieningen, lasershooting, horeca, bowling, feestzalen en een uitbreiding van het fitnesscenter. Daarmee wordt het een rechtstreekse concurrent van Adventureworld of Taurus van Heijmans. Het bestemmingsplan waarmee de uitbreiding werd geregeld, werd dus aangevochten door de ondernemer. De rechter is daarover duidelijk: een bestemmingsplan dient niet om concurrentieverhoudingen te regelen. Ook het argument dat hevige concurrentie tot leegstand kan leiden, werd niet door de rechter gevolgd.

Groen licht
Daarmee is er dus definitief groen licht voor de plannen in Belfeld. Of dit betekent dat er op korte termijn ook begonnen wordt, is zeer de vraag. De sporthal die als basis van de uitbreiding moest dienen ging in april in vlammen op. De herbouw ervan heeft nu prioriteit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Taurus-baas offert bioscoop op voor uitbreiding bedrijf
Mark Verheijen zet streep onder affaire
'Onschendbaarheid politici is een schande'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen