Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter: geen bezwaar tegen Leisure Center Belfeld

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 13:33

De Raad van State (de hoogste bestuursrechter van dit land) heeft woensdag de bezwaren tegen het plan voor een Leisure Center in Belfeld van tafel geveegd.

Die bezwaren waren afkomstig van de Veldense ondernemer Wout Heijmans.

Lasershooting
De plannen in Belfeld gaan uit van een bedrijf met wellnessvoorzieningen, lasershooting, horeca, bowling, feestzalen en een uitbreiding van het fitnesscenter. Daarmee wordt het een rechtstreekse concurrent van Adventureworld of Taurus van Heijmans. Het bestemmingsplan waarmee de uitbreiding werd geregeld, werd dus aangevochten door de ondernemer. De rechter is daarover duidelijk: een bestemmingsplan dient niet om concurrentieverhoudingen te regelen. Ook het argument dat hevige concurrentie tot leegstand kan leiden, werd niet door de rechter gevolgd.

Groen licht
Daarmee is er dus definitief groen licht voor de plannen in Belfeld. Of dit betekent dat er op korte termijn ook begonnen wordt, is zeer de vraag. De sporthal die als basis van de uitbreiding moest dienen ging in april in vlammen op. De herbouw ervan heeft nu prioriteit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Taurus-baas offert bioscoop op voor uitbreiding bedrijf
Mark Verheijen zet streep onder affaire
'Onschendbaarheid politici is een schande'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen