Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 9:45

De rechtbank in Maastricht doet vrijdag uitspraak in de zaak Yoeran Meertens in Gulpen. Het Openbaar Ministerie heeft vorige week taakstraffen geëist variërend van 40 tot 80 uur.

De 20-jarige Meertens uit Mechelen kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het uitgaan in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte zwaar hersenletsel.

Taakstraf van 80 uur
De hoofdverdachte uit Wijlre in de zaak wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Tegen hem werd een taakstraf van tachtig uur, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering geëist.

40 en 60 uur taakstraf
De drie andere verdachten uit Voerendaal worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Tegen één van hen werd zestig uur taakstraf geëist, tegen een andere verdachte werd veertig uur geëist. De vierde verdachte hoorde veertig uur taakstraf en twee jaar toezicht door de jeugdreclassering tegen hem eisen.

De vier verdachten zijn stuk voor stuk minderjarig, daarom werd de zaak achter gesloten deuren behandeld.

Lees ook:
- Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
- Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens
Eis: acht jaar voor poging tot moord in Weert
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen