Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 9:45

De rechtbank in Maastricht doet vrijdag uitspraak in de zaak Yoeran Meertens in Gulpen. Het Openbaar Ministerie heeft vorige week taakstraffen geëist variërend van 40 tot 80 uur.

De 20-jarige Meertens uit Mechelen kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het uitgaan in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte zwaar hersenletsel.

Taakstraf van 80 uur
De hoofdverdachte uit Wijlre in de zaak wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Tegen hem werd een taakstraf van tachtig uur, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering geëist.

40 en 60 uur taakstraf
De drie andere verdachten uit Voerendaal worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Tegen één van hen werd zestig uur taakstraf geëist, tegen een andere verdachte werd veertig uur geëist. De vierde verdachte hoorde veertig uur taakstraf en twee jaar toezicht door de jeugdreclassering tegen hem eisen.

De vier verdachten zijn stuk voor stuk minderjarig, daarom werd de zaak achter gesloten deuren behandeld.

Lees ook:
- Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
- Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens
Eis: acht jaar voor poging tot moord in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen