Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter doet uitspraak landingsbaan-rel MAA

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 7:38

Omwonenden van Maastricht Aachen Airport krijgen vrijdag te horen of het gebruik van de hele start- en landingsbaan van het vliegveld terecht gedoogd is door minister Cora van Nieuwenhuizen.

De rechter doet dan uitspraak in het kort geding dat de bewoners en stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB) hebben aangespannen.

'Gedoogsituatie'
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam in december het besluit om ruim baan te geven aan vrachtvliegtuigen op het vliegveld in Beek. Hiermee is volgens GUVB een 'gedoogsituatie' ontstaan. Samen met de bewoners heeft de stichting een kort geding aangespannen, omdat zij van mening zijn dat de minister geen bevoegdheid had om dit besluit te nemen en gerechtelijke uitspraken genegeerd heeft.

Lees ook: 'Staat stuurt omwonenden vliegveld het bos in'

GUVB en de omwoners hopen dan ook dat de rechter het besluit vrijdag terugdraait.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen