Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter doet uitspraak landingsbaan-rel MAA

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 7:38

Omwonenden van Maastricht Aachen Airport krijgen vrijdag te horen of het gebruik van de hele start- en landingsbaan van het vliegveld terecht gedoogd is door minister Cora van Nieuwenhuizen.

De rechter doet dan uitspraak in het kort geding dat de bewoners en stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB) hebben aangespannen.

'Gedoogsituatie'
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam in december het besluit om ruim baan te geven aan vrachtvliegtuigen op het vliegveld in Beek. Hiermee is volgens GUVB een 'gedoogsituatie' ontstaan. Samen met de bewoners heeft de stichting een kort geding aangespannen, omdat zij van mening zijn dat de minister geen bevoegdheid had om dit besluit te nemen en gerechtelijke uitspraken genegeerd heeft.

Lees ook: 'Staat stuurt omwonenden vliegveld het bos in'

GUVB en de omwoners hopen dan ook dat de rechter het besluit vrijdag terugdraait.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen