Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter doet uitspraak in AWACS-proces

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 7:18

De rechter doet woensdag uitspraak over twee zaken die betrekking hebben tot de overlast die de AWACS-vliegtuigen geven.

Deze zaken werden eerder behandeld op 15 juni van dit jaar.

Beëindiging van de geluidsoverlast
De eerste zaak gaat over een verzoek uit 2012 van de Vereniging Stop Awacs Overlast. Deze vereniging heeft de minister van Defensie verzocht maatregelen te nemen die leiden tot beëindiging van de geluidsoverlast van AWACS-vliegtuigen. De minister legde dat toen naast zich neer. De actiegroep stapte daarop naar de Raad van State die vond dat de minister er opnieuw naar moest kijken. Die deed dat, en wees het verzoek van de vereniging opnieuw af. De rechtbank in Maastricht houdt nu die laatste beslissing van de minister nog eens tegen het licht.

Lees ook: Rechtbank Maastricht kijkt weer naar Awacs-dossiers

Schadevergoeding
De tweede zaak gaat om een verzoek uit 2013. Ruim 180 inwoners van Brunssum en Schinveld eisten een schadevergoeding voor de geluidsoverlast. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft die eis afgewezen, waardoor de zaak bij de rechtbank ligt.

De schriftelijke uitspraak wordt in de middag verwacht.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen