Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter buigt zich over verborgen dode vrouw Oirsbeek

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 6:00

De man uit Oirsbeek die twee jaar lang het lichaam van zijn dode moeder in een kist in huis bewaarde, staat dinsdag voor de rechter.

Piet van der Molen wordt verdacht van het verbergen van het lichaam van z'n moeder na haar dood.

Fraude
Ook heeft hij haar pensioen meer dan twee jaar onterecht opgestreken. Dat bedrag van zo'n 15.000 euro moest hij terugbetalen toen de fraude uitkwam.

Lees ook: Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Twee jaar
De 91-jarige vrouw overleed eind juli 2013. De zaak kwam aan het licht omdat de vrouw jarenlang niet meer gezien was. Een dag na de aanhouding van de zoon, in december 2015, werd haar lichaam gevonden. Het stoffelijk overschot werd bewaard in een kist op een slaapkamer in het huis aan de Berkenstraat.

Volgens de man zou zijn moeder hem voor haar dood 'op het hart hebben gedrukt haar dood te verzwijgen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV