Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter buigt zich over verborgen dode vrouw Oirsbeek

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 6:00

De man uit Oirsbeek die twee jaar lang het lichaam van zijn dode moeder in een kist in huis bewaarde, staat dinsdag voor de rechter.

Piet van der Molen wordt verdacht van het verbergen van het lichaam van z'n moeder na haar dood.

Fraude
Ook heeft hij haar pensioen meer dan twee jaar onterecht opgestreken. Dat bedrag van zo'n 15.000 euro moest hij terugbetalen toen de fraude uitkwam.

Lees ook: Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Twee jaar
De 91-jarige vrouw overleed eind juli 2013. De zaak kwam aan het licht omdat de vrouw jarenlang niet meer gezien was. Een dag na de aanhouding van de zoon, in december 2015, werd haar lichaam gevonden. Het stoffelijk overschot werd bewaard in een kist op een slaapkamer in het huis aan de Berkenstraat.

Volgens de man zou zijn moeder hem voor haar dood 'op het hart hebben gedrukt haar dood te verzwijgen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen