Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter buigt zich opnieuw over moord op Oma Rini

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 11:23

De rechtszaak over de moord op de 82-jarige Rini Ansems uit Maastricht gaat dinsdag verder met een regiezitting.

Daarin kijkt de rechter naar de voortgang van het onderzoek, en kunnen advocaten bijvoorbeeld extra onderzoeksvragen stellen. Verdachte in de moordzaak is de Belgische Sandra N.

Garage
Rini Ansems werd op 26 januari 2017 dood gevonden in de garage van haar huis in de wijk Wolder. De woning van de vrouw was overhoop gehaald; mogelijk werden sieraden meegenomen. In juli werd de verdachte aangehouden, na een tip van een bekende.

Bloedsporen
Tijdens een eerdere zitting in november vorig jaar ontkende Sandra N. in de woning van het slachtoffer
te zijn geweest, ondanks dat er bloedsporen van de verdachte in het huis zijn gevonden. Die zijn volgens de verdachte afkomstig van een heroïnespuit die ze heeft gebruikt. Een ander zou het bloed dat in de spuit zat, op de plaats delict en het lichaam van het slachtoffer, hebben achtergelaten.

Haar advocaat vroeg in november de rechtbank om dit scenario te onderzoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen