Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter biedt hulp bij schulden

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 9:19

De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden.

Op 1 januari 2020 start de rechtbank met dit initiatief. Na een jaar zal het project geëvalueerd worden.

6,5 keer vaker
Mensen met schulden komen 6,5 keer vaker in aanraking met justitie, zegt de rechtbank. "Een kwetsbare groep mensen wordt door middel van het laagdrempelige doorverwijssysteem eerder in beeld gebracht."

Schuldenfunctionaris
De rechter kan iemand vanuit de zitting doorverwijzen naar de schuldenfunctionaris. Deze zal gaan kijken met de betrokkene of er hulp nodig is.

Hulp
Wanneer er hulp nodig is, wordt de persoon doorverwezen naar de schuldhulpverlening van de gemeente. Alle gemeenten in de provincie hebben aangegeven mee te zullen doen.

Het schuldenloket is tot stand gekomen in samenwerking met de Kredietbank Limburg, de gemeenten Weert, Roermond, Sittard-Geleen en Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen