Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter biedt hulp bij schulden

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 9:19

De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden.

Op 1 januari 2020 start de rechtbank met dit initiatief. Na een jaar zal het project geëvalueerd worden.

6,5 keer vaker
Mensen met schulden komen 6,5 keer vaker in aanraking met justitie, zegt de rechtbank. "Een kwetsbare groep mensen wordt door middel van het laagdrempelige doorverwijssysteem eerder in beeld gebracht."

Schuldenfunctionaris
De rechter kan iemand vanuit de zitting doorverwijzen naar de schuldenfunctionaris. Deze zal gaan kijken met de betrokkene of er hulp nodig is.

Hulp
Wanneer er hulp nodig is, wordt de persoon doorverwezen naar de schuldhulpverlening van de gemeente. Alle gemeenten in de provincie hebben aangegeven mee te zullen doen.

Het schuldenloket is tot stand gekomen in samenwerking met de Kredietbank Limburg, de gemeenten Weert, Roermond, Sittard-Geleen en Maastricht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen