Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter biedt hulp bij schulden

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 9:19

De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden.

Op 1 januari 2020 start de rechtbank met dit initiatief. Na een jaar zal het project geëvalueerd worden.

6,5 keer vaker
Mensen met schulden komen 6,5 keer vaker in aanraking met justitie, zegt de rechtbank. "Een kwetsbare groep mensen wordt door middel van het laagdrempelige doorverwijssysteem eerder in beeld gebracht."

Schuldenfunctionaris
De rechter kan iemand vanuit de zitting doorverwijzen naar de schuldenfunctionaris. Deze zal gaan kijken met de betrokkene of er hulp nodig is.

Hulp
Wanneer er hulp nodig is, wordt de persoon doorverwezen naar de schuldhulpverlening van de gemeente. Alle gemeenten in de provincie hebben aangegeven mee te zullen doen.

Het schuldenloket is tot stand gekomen in samenwerking met de Kredietbank Limburg, de gemeenten Weert, Roermond, Sittard-Geleen en Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen