Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rechter besluit: politiemol moet de cel in

Geplaatst opdonderdag 16 november 2017 - 15:03

De 41-jarige Mike D. uit Kerkrade is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, omdat hij tijdens zijn tijd als politieagent informatie verkocht aan criminelen.

Volgens de rechter is ook bewezen dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie.

Lees ook: Kerkraadse politiemol hoort eis van 2,5 jaar cel

Anonieme tips
In 2011 startte de politie een uitgebreid onderzoek, nadat er verschillende anonieme tips binnenkwamen over een eventueel lek. In dat onderzoek kwam de naam van agent Mike nadrukkelijk terug. Er werd onder meer een undercoveragent ingezet om bewijs te verzamelen. Dat was nodig, omdat Mike in de tapkamer werkte en daardoor op de hoogte was van het gros van de lopende onderzoeken.

Maandabonnement
Die informatie verkocht de veertiger aan criminelen, die bij hem een 'maandabonnement' konden afsluiten. Voor dat bedrag werden ze dan ingelicht over op handen zijnde invallen en politieacties, maar ze konden ook informatie opvragen over personen en kentekens.

Criminele organisatie
Er is ook veel informatie in handen geraakt van familie van Mike. De agent en deze familieleden vormden samen een criminele organisatie, zo stelde de rechter vast. Dankzij de informatie van de agent kon de groep zorgeloos drugs transporteren. De neef van Mike is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, terwijl zijn oom en tante beiden ongeveer 9 maanden moeten brommen.

Geheimhoudingsplicht
De rechter neemt het de agent zeer kwalijk dat hij de geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Daarnaast heeft de Kerkradenaar gezorgd voor nieuwe onrust binnen het politiekorps. "Een goed functioneren van het politiekorps valt of staat met een blindelings vertrouwen dat men in elkaar moet kunnen hebben", zo stelt de rechter.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen