Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter besluit: politiemol moet de cel in

Geplaatst opdonderdag 16 november 2017 - 15:03

De 41-jarige Mike D. uit Kerkrade is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, omdat hij tijdens zijn tijd als politieagent informatie verkocht aan criminelen.

Volgens de rechter is ook bewezen dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie.

Lees ook: Kerkraadse politiemol hoort eis van 2,5 jaar cel

Anonieme tips
In 2011 startte de politie een uitgebreid onderzoek, nadat er verschillende anonieme tips binnenkwamen over een eventueel lek. In dat onderzoek kwam de naam van agent Mike nadrukkelijk terug. Er werd onder meer een undercoveragent ingezet om bewijs te verzamelen. Dat was nodig, omdat Mike in de tapkamer werkte en daardoor op de hoogte was van het gros van de lopende onderzoeken.

Maandabonnement
Die informatie verkocht de veertiger aan criminelen, die bij hem een 'maandabonnement' konden afsluiten. Voor dat bedrag werden ze dan ingelicht over op handen zijnde invallen en politieacties, maar ze konden ook informatie opvragen over personen en kentekens.

Criminele organisatie
Er is ook veel informatie in handen geraakt van familie van Mike. De agent en deze familieleden vormden samen een criminele organisatie, zo stelde de rechter vast. Dankzij de informatie van de agent kon de groep zorgeloos drugs transporteren. De neef van Mike is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, terwijl zijn oom en tante beiden ongeveer 9 maanden moeten brommen.

Geheimhoudingsplicht
De rechter neemt het de agent zeer kwalijk dat hij de geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Daarnaast heeft de Kerkradenaar gezorgd voor nieuwe onrust binnen het politiekorps. "Een goed functioneren van het politiekorps valt of staat met een blindelings vertrouwen dat men in elkaar moet kunnen hebben", zo stelt de rechter.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen