Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter besluit: politiemol moet de cel in

Geplaatst opdonderdag 16 november 2017 - 15:03

De 41-jarige Mike D. uit Kerkrade is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, omdat hij tijdens zijn tijd als politieagent informatie verkocht aan criminelen.

Volgens de rechter is ook bewezen dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie.

Lees ook: Kerkraadse politiemol hoort eis van 2,5 jaar cel

Anonieme tips
In 2011 startte de politie een uitgebreid onderzoek, nadat er verschillende anonieme tips binnenkwamen over een eventueel lek. In dat onderzoek kwam de naam van agent Mike nadrukkelijk terug. Er werd onder meer een undercoveragent ingezet om bewijs te verzamelen. Dat was nodig, omdat Mike in de tapkamer werkte en daardoor op de hoogte was van het gros van de lopende onderzoeken.

Maandabonnement
Die informatie verkocht de veertiger aan criminelen, die bij hem een 'maandabonnement' konden afsluiten. Voor dat bedrag werden ze dan ingelicht over op handen zijnde invallen en politieacties, maar ze konden ook informatie opvragen over personen en kentekens.

Criminele organisatie
Er is ook veel informatie in handen geraakt van familie van Mike. De agent en deze familieleden vormden samen een criminele organisatie, zo stelde de rechter vast. Dankzij de informatie van de agent kon de groep zorgeloos drugs transporteren. De neef van Mike is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, terwijl zijn oom en tante beiden ongeveer 9 maanden moeten brommen.

Geheimhoudingsplicht
De rechter neemt het de agent zeer kwalijk dat hij de geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Daarnaast heeft de Kerkradenaar gezorgd voor nieuwe onrust binnen het politiekorps. "Een goed functioneren van het politiekorps valt of staat met een blindelings vertrouwen dat men in elkaar moet kunnen hebben", zo stelt de rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen