Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter besluit: politiemol moet de cel in

Geplaatst opdonderdag 16 november 2017 - 15:03

De 41-jarige Mike D. uit Kerkrade is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, omdat hij tijdens zijn tijd als politieagent informatie verkocht aan criminelen.

Volgens de rechter is ook bewezen dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie.

Lees ook: Kerkraadse politiemol hoort eis van 2,5 jaar cel

Anonieme tips
In 2011 startte de politie een uitgebreid onderzoek, nadat er verschillende anonieme tips binnenkwamen over een eventueel lek. In dat onderzoek kwam de naam van agent Mike nadrukkelijk terug. Er werd onder meer een undercoveragent ingezet om bewijs te verzamelen. Dat was nodig, omdat Mike in de tapkamer werkte en daardoor op de hoogte was van het gros van de lopende onderzoeken.

Maandabonnement
Die informatie verkocht de veertiger aan criminelen, die bij hem een 'maandabonnement' konden afsluiten. Voor dat bedrag werden ze dan ingelicht over op handen zijnde invallen en politieacties, maar ze konden ook informatie opvragen over personen en kentekens.

Criminele organisatie
Er is ook veel informatie in handen geraakt van familie van Mike. De agent en deze familieleden vormden samen een criminele organisatie, zo stelde de rechter vast. Dankzij de informatie van de agent kon de groep zorgeloos drugs transporteren. De neef van Mike is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, terwijl zijn oom en tante beiden ongeveer 9 maanden moeten brommen.

Geheimhoudingsplicht
De rechter neemt het de agent zeer kwalijk dat hij de geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Daarnaast heeft de Kerkradenaar gezorgd voor nieuwe onrust binnen het politiekorps. "Een goed functioneren van het politiekorps valt of staat met een blindelings vertrouwen dat men in elkaar moet kunnen hebben", zo stelt de rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen