Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter beslist: OM hoeft Mark Verheijen niet te vervolgen

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 6:55

Voormalig wethouder en Kamerlid Mark Verheijen (VVD) hoeft niet langer te vrezen dat het Openbaar Ministerie hem gaat vervolgen wegens corruptie.

Het gerechtshof in Den Haag heeft een eis daartoe van de Veldense ondernemer Wout Heijmans afgewezen.

Voordelen
Heijmans
deed begin 2015 aangifte tegen Verheijen. De laatste zou als wethouder van Venlo de plannen voor de uitbreiding van Heijmans’ amusementspark Adventure World of Taurus in Velden met een bioscoop hebben geblokkeerd.

Verheijen zou juist de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol hebben bevoordeeld bij de verwezenlijking van diens plan om in de binnenstad van Venlo een bioscoop te bouwen. De reden daarvoor zou zijn dat Van Pol verkiezingscampagnes van de VVD met Verheijen als lijsttrekker sponsorde met 10.750 euro.

Vervolging
Het OM weigerde echter Verheijen te vervolgen. Heijmans vocht dat besluit aan bij het gerechtshof, maar krijgt nul op het rekest. Het hof ziet geen verband tussen het niet doorgaan van het bioscoopplan van Taurus en de steun van Van Pol voor Verheijens VVD.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Pol boos maar vol vertrouwen
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Mark Verheijen benaderde Piet van Pol voor bioscoop Venlo
‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen