Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter beslist: laatste caravans Elfenmeer moeten weg

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 21:58

De laatste zes standplaatshouders op de verder verlaten en gesloopte camping Elfenmeer in Herkenbosch moeten voor 1 maart zijn vertrokken.

Dat is de uitkomst van een kort geding dat de chalet-eigenaren zelf hadden aangespannen.

Investeringen
Ze vonden dat de gemeente Roerdalen zich niet aan de regels heeft gehouden die gelden voor een camping-eigenaar, toen de gemeente eerder dit jaar de huur opzegde. Bovendien wilden ze een vergoeding voor de investeringen die ze hebben gedaan aan hun chalets, in de periode dat de gemeente Roerdaelen eigenaar is van het park. Daar heeft de rechter hen ongelijk in gegeven.

Verloederd
Het verloederde vakantiepark werd in 2018 door de gemeente overgenomen van de toenmalige eigenaar Oostappen Groep. Roerdalen ging op zoek naar een nieuwe exploitant, die dit jaar werd gevonden in het Franse bedrijf Huttopia. Dat gaat de camping opnieuw opbouwen, maar op voorwaarde dat het terrein leeg is.

Lees ook: In 2022 nieuwe camping op Elfenmeer

Dwangsom
De zes overgebleven standplaatshouders hebben nu ruim twee maanden de tijd om op eigen kosten hun chalet af te breken. Daarna hangt ze een dwangsom van 500 euro per dag boven het hoofd. De chalethouders overwegen om in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen