Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter beslist: ING mag rekening van saunaclub opzeggen

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 6:39

ING mag de bankrekeningen van de Roermondse saunaclub YinYang opzeggen.

Dat heeft het Gerechtshof Amsterdam bepaald in een zaak die door het relaxhuis was aangespannen.

Crimineel geld
De bank besloot eind vorig jaar om de bankrelatie met de club op te zeggen, omdat de herkomst van het geld onduidelijk is. In een jaar tijd zou de veelbesproken club 4,7 miljoen euro aan cash op haar rekening hebben gestort. ING vond dat zorgelijk en vreest dat het gaat om crimineel geld.

Lees ook: Bank trekt handen af van seksclub Roermond

De saunaclub zei eerder in de problemen te komen als de rekeningen werden opgezegd, maar het is vooralsnog niet gelukt om het tij te keren. "Dit is een uitspraak waar we het uiteraard niet mee eens zijn", zegt de advocaat van YinYang in De Limburger.

Absurd
Volgens de rechter moet YinYang beter haar best doen om aan te tonen waar het geld van de klanten vandaan komt. "Met dit vonnis zou je straks ook aan bezoekers van de Efteling kunnen vragen naar de herkomst van hun entreegeld. Dat is absurd."

De club ligt onder het vergrootglas van politie en justitie. Na een grote inval, heeft het Openbaar Ministerie onlangs besloten om de club te gaan vervolgen voor witwassen. Ook wordt de club verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte.

Lees ook: OM vervolgt saunaclub YinYang voor witwassen

Cassatie
Tegen
de uitspraak in de zaak tegen ING, gaat YinYang in cassatie. De bank mag de rekening per half februari opzeggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen