Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter beslist binnen veertien dagen over pyrazool in Maas

Geplaatst opdonderdag 5 november 2015 - 14:17

De rechtbank in Roermond bepaalt binnen veertien dagen wat de hoeveelheid pyrazool is, die in de Maas terecht mag komen.

De Waterleiding Maatschappij Limburg vindt dat teveel van het chemische spul wordt geloosd en stapte daarom naar de rechter.

Meer kalk in water
Omdat de kwaliteit van het drinkwater niet kan worden gegarandeerd wordt er al vier maanden geen Maaswater meer gebruikt als drinkwater. WML pompt nu grondwater op, waardoor tienduizenden huishoudens in Midden-Limburg veel meer kalk in het water hebben. Het aantal klachten daarover stijgt, zo zegt WML.

Verantwoorde norm
Betrokken partijen hebben al vaker overleg gevoerd over de te hanteren norm, maar dat heeft nog niets opgeleverd. Daarom zal de rechter nu bepalen welke norm verantwoord is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog altijd geen drinkwater gewonnen uit vervuilde Maas
Nog altijd geen winning drinkwater uit de Maas
Rechter sluit tweede bijeenkomst lozingen pyrazool niet uit
Uitspraak geding over lozing van pyrazool uitgesteld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen