Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechter bepaalt straf Wanssumse terreurverdachte Aisha

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 6:02

De rechtbank in Roermond bepaalt dinsdag of en hoelang bekeerlinge Aisha uit Wanssum achter de tralies verdwijnt.

Tegen de 18-jarige vrouw is twee weken geleden 30 maanden cel geëist, waarvan 24 voorwaardelijk. Ook moet de vrouw wat het Openbaar Ministerie betreft een internetverbod krijgen. Onder meer haar telefoongebruik zou na een veroordeling in de gaten gehouden moeten worden door de reclassering.

Aanslag
Aisha vormde volgens justitie een serieus gevaar. Ze zou betrokken zijn bij de plannen voor een aanslag op een overheidsgebouw, maar volgens haar advocaat was er geen sprake van een concrete dreiging. Hij wil daarom vrijspraak.

Uitreizen
De toen 17-jarige Aisha werd in juni 2016 opgepakt omdat ze wilde uitreizen naar Syrië. Ze kwam onder voorwaarden weer vrij, maar werd opnieuw in de cel gezet omdat ze een opgelegd internetverbod had overtreden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen