Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rechtenstudenten gestraft vanwege racistische chats'

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 18:13

Vijf eerstejaars rechtenstudenten van de Maastrichtse universiteit zijn gestraft voor het schrijven van 'racistische, of beter xenofobe' opmerkingen in een WhatsAppgroep.

Dat meldt Observant Online.

Maatregelen
Decaan Jan Smits heeft volgens het universiteitsblad van Maastricht proportionele maatregelen genomen. 'Welke wil hij niet zeggen vanwege privacyregels, maar alles wijst op een tijdelijke schorsing', schrijft Observant Online.

Xenofobe
De zaak op de Maastrichtse rechtenfaculteit zou al in maart hebben gespeeld. In een WhatsAppgroep met ongeveer 80 eerstejaarsstudenten, waarin onder andere tips worden gedeeld, werd door een vijftal herhaaldelijk xenofobe opmerkingen geplaatst. De Observant Online laat weten dat de aanstichters door hun medestudenten erop werden aangesproken, maar dat de klachten alsnog terecht zijn gekomen bij de opleidingsdirecteur.

Onderscheidende kenmerken
Wat er precies werd geschreven door de studenten wil Smits niet bekendmaken. "Er werden bepaalde groepen mensen weggezet op basis van onderscheidende kenmerken", laat hij weten aan het universiteitsblad. "We hebben een zero tolerance beleid bij dit soort uitlatingen." Smits heeft gesproken met het vijftal, maar details over deze ontmoeting wil hij niet geven.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen