Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rechtenstudenten gestraft vanwege racistische chats'

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 18:13

Vijf eerstejaars rechtenstudenten van de Maastrichtse universiteit zijn gestraft voor het schrijven van 'racistische, of beter xenofobe' opmerkingen in een WhatsAppgroep.

Dat meldt Observant Online.

Maatregelen
Decaan Jan Smits heeft volgens het universiteitsblad van Maastricht proportionele maatregelen genomen. 'Welke wil hij niet zeggen vanwege privacyregels, maar alles wijst op een tijdelijke schorsing', schrijft Observant Online.

Xenofobe
De zaak op de Maastrichtse rechtenfaculteit zou al in maart hebben gespeeld. In een WhatsAppgroep met ongeveer 80 eerstejaarsstudenten, waarin onder andere tips worden gedeeld, werd door een vijftal herhaaldelijk xenofobe opmerkingen geplaatst. De Observant Online laat weten dat de aanstichters door hun medestudenten erop werden aangesproken, maar dat de klachten alsnog terecht zijn gekomen bij de opleidingsdirecteur.

Onderscheidende kenmerken
Wat er precies werd geschreven door de studenten wil Smits niet bekendmaken. "Er werden bepaalde groepen mensen weggezet op basis van onderscheidende kenmerken", laat hij weten aan het universiteitsblad. "We hebben een zero tolerance beleid bij dit soort uitlatingen." Smits heeft gesproken met het vijftal, maar details over deze ontmoeting wil hij niet geven.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen