Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtenstudent besteelt kinderboerderij: werkstraf geëist

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 11:35

Een werkstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijke celstraf met twee jaar proeftijd. Dat is de straf die een 28-jarige man uit Maastricht tegen zich heeft horen eisen.

De voormalig rechtenstudent verduisterde tussen 1 augustus 2012 en 12 juni 2014 in totaal 8000 euro uit de kas van kinderboerderij De Heeg in Maastricht.

Penningmeester
In die periode was hij daar penningmeester. Het geld gebruikte hij voor studieboeken, operaties van zijn katten, reparaties aan zijn auto en benzine. Naast de straf die hij tegen zich hoorde eisen moet hij ook het bedrag inclusief rente terugbetalen.

Vier jaar
De zaak loopt inmiddels vier jaar. De man is nooit aanwezig geweest bij een zitting. De rechter vond het belangrijk dat hij de rechtszaak wél bij zou wonen, waardoor deze keer op keer werd uitgesteld.

Fouten
Ook door enkele fouten bij het oproepen van de verdachten door het Openbaar Ministerie liep het proces vertraging op. Ondanks dat de verdachte woensdag opnieuw niet aanwezig was, heeft de officier van justitie toch een eis geformuleerd. Op 1 augustus doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen