Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 10:15

Moordverdachte Guus J. schittert woensdagochtend door afwezigheid in de rechtbank. De rechter heeft bevolen hem alsnog op te halen, voordat begonnen kan worden met de inhoudelijke behandeling van de zaak Marleen Rütten.

De verdachte wordt verplicht opgehaald in de gevangenis van Sittard, waarna de zaak om 12:30 uur hervat wordt.

Ziekte
Volgens zijn advocaat is J. vanwege ziekte afwezig, maar dat gelooft het Openbaar Ministerie niet. "Guus J. heeft gewoon geen zin om nadere vragen te beantwoorden. Ik geloof hem niet", aldus het OM. De rechter wijst er bovendien op dat een medische onderbouwing voor zijn afwezigheid ontbreekt.

De rechters wilden niet met de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen totdat J. zelf aanwezig is in de rechtszaal.

'Tendentieus'
De advocaat van de verdachte noemt het standpunt van het OM 'illustratief voor de zaak'. "De verdachte zegt iets en het OM gelooft hem niet. Dat is tendentieus", aldus de advocaat. Het OM was niet gediend van die uitspraken. "Dat de advocaat denkt dat alleen de verdachte de waarheid spreekt, vind ik illustratief."

Nekklem
Volgens het OM heeft J. zijn voormalig geliefde Marleen Rütten op 7 november 2015 om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA op haar kleding en onder haar nagels zouden dat verhaal onderstrepen. Daarnaast zou hij op internet hebben gezocht naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep'.

Lees ook: Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen