Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 10:15

Moordverdachte Guus J. schittert woensdagochtend door afwezigheid in de rechtbank. De rechter heeft bevolen hem alsnog op te halen, voordat begonnen kan worden met de inhoudelijke behandeling van de zaak Marleen Rütten.

De verdachte wordt verplicht opgehaald in de gevangenis van Sittard, waarna de zaak om 12:30 uur hervat wordt.

Ziekte
Volgens zijn advocaat is J. vanwege ziekte afwezig, maar dat gelooft het Openbaar Ministerie niet. "Guus J. heeft gewoon geen zin om nadere vragen te beantwoorden. Ik geloof hem niet", aldus het OM. De rechter wijst er bovendien op dat een medische onderbouwing voor zijn afwezigheid ontbreekt.

De rechters wilden niet met de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen totdat J. zelf aanwezig is in de rechtszaal.

'Tendentieus'
De advocaat van de verdachte noemt het standpunt van het OM 'illustratief voor de zaak'. "De verdachte zegt iets en het OM gelooft hem niet. Dat is tendentieus", aldus de advocaat. Het OM was niet gediend van die uitspraken. "Dat de advocaat denkt dat alleen de verdachte de waarheid spreekt, vind ik illustratief."

Nekklem
Volgens het OM heeft J. zijn voormalig geliefde Marleen Rütten op 7 november 2015 om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA op haar kleding en onder haar nagels zouden dat verhaal onderstrepen. Daarnaast zou hij op internet hebben gezocht naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep'.

Lees ook: Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen