Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 10:15

Moordverdachte Guus J. schittert woensdagochtend door afwezigheid in de rechtbank. De rechter heeft bevolen hem alsnog op te halen, voordat begonnen kan worden met de inhoudelijke behandeling van de zaak Marleen Rütten.

De verdachte wordt verplicht opgehaald in de gevangenis van Sittard, waarna de zaak om 12:30 uur hervat wordt.

Ziekte
Volgens zijn advocaat is J. vanwege ziekte afwezig, maar dat gelooft het Openbaar Ministerie niet. "Guus J. heeft gewoon geen zin om nadere vragen te beantwoorden. Ik geloof hem niet", aldus het OM. De rechter wijst er bovendien op dat een medische onderbouwing voor zijn afwezigheid ontbreekt.

De rechters wilden niet met de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen totdat J. zelf aanwezig is in de rechtszaal.

'Tendentieus'
De advocaat van de verdachte noemt het standpunt van het OM 'illustratief voor de zaak'. "De verdachte zegt iets en het OM gelooft hem niet. Dat is tendentieus", aldus de advocaat. Het OM was niet gediend van die uitspraken. "Dat de advocaat denkt dat alleen de verdachte de waarheid spreekt, vind ik illustratief."

Nekklem
Volgens het OM heeft J. zijn voormalig geliefde Marleen Rütten op 7 november 2015 om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA op haar kleding en onder haar nagels zouden dat verhaal onderstrepen. Daarnaast zou hij op internet hebben gezocht naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep'.

Lees ook: Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen