Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank vernietigt vergunning 'ongezonde' varkenshouderij

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 16:19

De rechtbank heeft woensdag de vergunning vernietigd van een veehouderij uit Baexem.

Het pluimveebedrijf wilde een Livar-varkenshouderij worden, maar volgens de rechter is er onvoldoende onderzoek gedaan naar de stankoverlast en gezondheid van longpatiënten die in een zorginstelling in de buurt wonen. De gemeente Leudal moet de vergunning daarom opnieuw bekijken, zo oordeelde de rechtbank in Roermond.

Livar
De boer wilde zijn kippenstallen slopen en er vijf nieuwe varkensstallen met buitenverblijven bouwen. Dit om er Livar-varkens te gaan houden. Een Livar-varkenshouderij onderscheidt zich van andere varkensstallen omdat de dieren hier buiten kunnen lopen. Volgens de gemeente leverde dit geen problemen op voor de omgeving.

Fatale gevolgen
Volgens een gezondheidsinstelling voor longpatiënten zou een varkensstal wel degelijk gevolgen hebben en zijn de gevolgen voor de gezondheid onvoldoende in de besluitvorming betrokken. De instelling zegt dat de stankoverlast tot gezondheidsklachten kan leiden. Dit omdat patiënten extra gevoelig zijn voor geurtjes en dit zelfs fatale gevolgen kan hebben.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen