Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank vernietigt vergunning 'ongezonde' varkenshouderij

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 16:19

De rechtbank heeft woensdag de vergunning vernietigd van een veehouderij uit Baexem.

Het pluimveebedrijf wilde een Livar-varkenshouderij worden, maar volgens de rechter is er onvoldoende onderzoek gedaan naar de stankoverlast en gezondheid van longpatiënten die in een zorginstelling in de buurt wonen. De gemeente Leudal moet de vergunning daarom opnieuw bekijken, zo oordeelde de rechtbank in Roermond.

Livar
De boer wilde zijn kippenstallen slopen en er vijf nieuwe varkensstallen met buitenverblijven bouwen. Dit om er Livar-varkens te gaan houden. Een Livar-varkenshouderij onderscheidt zich van andere varkensstallen omdat de dieren hier buiten kunnen lopen. Volgens de gemeente leverde dit geen problemen op voor de omgeving.

Fatale gevolgen
Volgens een gezondheidsinstelling voor longpatiënten zou een varkensstal wel degelijk gevolgen hebben en zijn de gevolgen voor de gezondheid onvoldoende in de besluitvorming betrokken. De instelling zegt dat de stankoverlast tot gezondheidsklachten kan leiden. Dit omdat patiënten extra gevoelig zijn voor geurtjes en dit zelfs fatale gevolgen kan hebben.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen