Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtbank verbiedt motorclub Hells Angels

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 10:33

Motorclub Hells Angels wordt in Nederland verboden. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht woensdag in een civiele procedure.

Het Openbaar Ministerie wilde de Hells Angels in Nederland laten verbieden omdat de motorclub geweld zou faciliteren en verheerlijken. Een eerdere poging van het OM om de Hells Angels te laten verbieden, strandde tien jaar geleden.

Territoriumstrijd
Het OM wees eerder tijdens de zaak onder andere op het in brand steken van café Dacus in Kerkrade, in maart 2015. Cor S., toen kandidaat-lid van de Hells Angels, kreeg tien jaar gevangenisstraf opgelegd. Het motief voor het in brand steken van dat café, dat ook wel bekend stond als het Bandidoscafé van Kerkrade, was volgens het OM de felle territoriumstrijd tussen de rivaliserende bikerbendes. Een gezin met jonge kinderen dat boven het café woonde ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Lees ook: OM: alle Hells Angels-activiteiten beëindigen

Bandidos en Satudarah
Het gerechtshof in Arnhem verbood Bandidos eind vorig jaar al definitief. De uitspraak van het hof in Den Haag over Satudarah wordt half juni verwacht, maar de rechtbank in Den Haag heeft eerder tot een verbod besloten De rechtbank in Assen heeft zich eerder dit jaar over een verbod op motorclub No Surrender gebogen. Wanneer die uitspraak komt, is nog niet bekend.

Veertig jaar
Hells Angels werd in 1948 in de Verenigde Staten opgericht door vooral oud-militairen. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de club officieel naar Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen